02 363 12 11

Diëtetiek consultatie

Voeding staat centraal in de maatschappelijke en de medische belangstelling. We worden door de media omvergeblazen met kookprogramma’s en allerhande informatie over alle mogelijke voedingsaspecten maar dat laatste is helaas inhoudelijk niet altijd even correct.  De impact van voeding en een goede voedingstoestand op de gezondheid, bij het voorkomen van ziekte en bij het herstel na ziekte, wordt wel steeds duidelijker.  De meesten onder ons hebben zich wel een uitgesproken mening over het onderwerp voeding gevormd. Men wil graag lang en gezond leven en een goed uitgebalanceerde voeding helpt hierbij. Mensen zijn bereid te investeren in hun gezondheid en gaan hiervoor op zoek naar evidence based kennis en adequate begeleiding. 


De diëtist geeft duidelijk wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies en ondersteunt jou en je omgeving met de praktische uitvoering. We komen bij je langs in het ziekenhuis en daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een afspraak te maken en zo op raadpleging te komen. Naast advies over gezonde voeding staan wij u ook bij met dieetadvies bij een ziekte of een aandoening.

Enkel op afspraak, elke werkdag van 8.30u tot 11.30u en van 12.30u tot 15.30u

Dieetconsultatie: 02 363 63 56

Obesitasconsultatie: 02 363 62 37

Nele De Bilde > algemeen consult - specialisatie nefrologie
Inge Leenders > algemeen consult - specialisatie pediatrie
Nathalie Nys > algemeen consult - specialisatie obesitas        
Charlotte Dermé > algemeen consult 

Voor consultatie rond diabetes / zwangerschapsdiabetes verwijzen we graag naar de dienst encocrinologie.                
Donny Blommaert (diëtist - diabeteseducator): 02 363 62 36 of secretariaat endocrinologie: 02 363 66 53

Datum laatste aanpassing: 29.12.2022 - Communicatiedienst i.s.m. Dr. Susanne Knape, medisch diensthoofd Abdominale Heelkunde