Cardiologie

Cardiologie

Hartziekten zijn in de westerse wereld nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak onder de volwassen bevolking. Wij helpen met het opsporen, diagnosticeren en behandelen ervan.

Contacteer departement Cardiologie 02 363 66 08
Locatie departement Cardiologie Wachtzaal 5 (Blok B, gelijkvloers)
Bereikbaarheid secretariaat
MA9u-17u
DI9u-17u
WO9u-15u30
DO9u-17u
VR9u-17u
ZAgesloten
ZOgesloten

Hartziekten zijn in de westerse wereld nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak onder de volwassen bevolking. De cardiologie is het medische specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van de verschillende ziekten van het hart. 

Opmerkelijk: vrouwen overlijden vaker aan een hart- of vaataandoening dan mannen. Dat klinkt wellicht als een verrassing. Maar volgens de meest recente cijfers is 47% van de overlijdens bij vrouwen in Europa het gevolg van hart- en vaatziekten tegenover 39% bij mannen. 

Waarom zijn er meer overlijdens bij vrouwen? 

Volgens onze hartspecialisten blijven hart- en vaatziekten te vaak onder de radar bij vrouwen. Dat komt ook onder meer omdat de symptomen verschillen met die van mannen en ook vaker onder de radar blijven. De diagnose wordt dus ook vaker in een later stadium ontdekt. Laat je dus tijdig onderzoeken.  

Graag geven we je toelichting bij de verschillende onderzoeken en behandelingen waarvoor je bij het AZ Sint-Maria terecht kan.

Meer info