Cardiale revalidatie

Patiënten die lijden aan hartfalen of hartproblemen ontwikkelen na een infarct, hartoperatie of stent, kunnen voortaan in het AZ Sint-Maria terecht voor een cardiale revalidatie. Tijdens zo’n revalidatieproces wordt niet enkel de fysieke conditie opnieuw opgekrikt, maar ook het zelfvertrouwen. 

Bang voor het eigen hart

Hartpatiënten worden soms bang voor het eigen hart. Ze zijn bang voor een nieuwe aanval en vermijden daarom lichamelijke inspanningen. Zo’n cardiale angst is begrijpelijk. Met een cardiale revalidatie willen we die angst wegnemen door de patiënten in een gecontroleerde omgeving opnieuw inspanningen te laten uitvoeren. Want voldoende bewegen is net belangrijk voor het herstel. Voorts maken we ook werk van een gezondere levenswijze, een gezonde voeding en een rookstop.

Een multidisciplinair team staat voor je klaar

Omwille van het uitgebreide revalidatieprogramma, wordt de patiënt individueel begeleid door een multidisciplinair team. Zo’n team bestaat uit kinesitherapeuten, diëtisten, sociaal assistenten, psychologen, ergotherapeuten en de revalidatie-arts. Op die manier bouwen we opnieuw het zelfvertrouwen op van de hartpatiënten en zetten we jouw leven opnieuw op de gezonde rails.

Tijdens een cardiale revalidatie wordt niet enkel de fysieke conditie opnieuw opgekrikt, maar ook het zelfvertrouwen. 

Praktische informatie

  • Wanneer: 3 maal per week traint u gedurende 60 minuten
  • Duur programma: 45 sessies
  • Wanneer starten: Indien u in aanmerking komt én in samenspraak met dienst cardiologie
  • Waar: oefenzaal cardiale revalidatie (rode route, C-blok, 1e verdiep)
  • Praktisch: Neem sportieve kledij mee. U kan uw spullen veilig opbergen in lockers.
Maak een afspraak