Fysische Geneeskunde & revalidatie

Fysische Geneeskunde & revalidatie

Welkom bij Fysische geneeskunde & revalidatie. Bij ons draait alles rond het onderzoek en de behandeling van aandoeningen van het skelet, de gewrichten, de spieren, de pezen en de zenuwen.

Contacteer departement Fysische Geneeskunde en Revalidatie 02 363 64 30
Locatie departement Fysische Geneeskunde en Revalidatie Wachtruimte 15 (Blok D, 2de verdieping)
Bereikbaarheid secretariaat
MA8u-12u & 12u30-16u30
DI8u-12u & 12u30-16u30
WO8u-12u & 12u30-16u30
DO8u-12u & 12u30-16u30
VR8u-12u & 12u30-16u30
ZAgesloten
ZOgesloten

Waarvoor kan je bij ons terecht?

  1. Fysische geneeskunde - We onderzoeken en behandelen problemen van het bewegingsapparaat (met uitzondering van chirurgische behandelingen). Deze aandoeningen zijn meestal orthopedisch, neurologisch en/of reumatologisch van aard.

 We leggen even uit:

  • orthopedisch: gaat over aandoeningen aan onze botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam.
  • neurologisch: gaat om aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen.
  • reumatologisch: handelt over de (chronische) ontstekingen aan de gewrichten, spieren en pezen.

 2.      Sportgeneeskunde - Zowel professionele als recreatieve sporters kunnen hier terecht voor verdere onderzoeken of behandelingen van hun blessures. Ook voor een preventief sportadvies kan je bij ons terecht. Ook voor een sportgeschiktheidsonderzoek kan je bij ons aankloppen. Onze artsen zijn aangesloten op het officieel VASO platform van www.sportkeuring.be.

3.      Revalidatie: Op de dienst locomotorische revalidatie trachten we op een multidisciplinaire manier de levenskwaliteit en het algemeen functioneren van de patiënt met locomotorische problemen zo goed mogelijk te verbeteren. De doelgroep zijn patiënten met locomotorische problemen door een onderliggend orthopedisch of neurologisch probleem. Na de gehospitaliseerde fase kunnen patiënten ook een ambulant traject volgen. Deze ambulante revalidatie is ook mogelijk voor patiënten die niet gehospitaliseerd zijn geweest.

Verschillende therapeuten werken samen zoals (kinesitherapie, ergotherapie, …). Wij beschikken over een rugrevalidatietraject (rugschool), waarbij er eveneens op een multidisciplinaire manier gewerkt wordt aan de belastbaarheid van de rug. Alsook over een obesitas revalidatie, dit voor zowel geopereerde als niet geopereerde patiënten.

Aanvraag hulpmiddelen

De dienst Fysische Geneeskunde is door het RIZIV erkend voor het opstellen van een multidisciplinair functioneringsrapport voor de aanvraag van een mobiliteitshulpmiddel. Dit zijn de hulpmiddelen voor personen met een beperkte mobiliteit die geheel of gedeeltelijk terugbetaald worden door jouw mutualiteit. Denk maar aan een rolstoel, elektrische scooter, ...

Dit rapport wordt opgesteld na een consultatie bij de ergotherapeut. Zij adviseren, samen met de fysische geneesheer en kinesitherapeut  over de verschillende mogelijkheden en evalueren welk hulpmiddel geschikt is voor de patiënt.

Contacteer ons