Patiënten

Welkom in het AZ Sint-Maria Halle. In ons ziekenhuis kan je terecht voor heel wat medische diensten en specialismen. Op deze pagina vind je alle praktische informatie in verband met je consultatie of opname. 

Hoe maak ik een afspraak bij een arts? 

Digitaal

Wens je online een afspraak te maken met een van onze artsen binnen het AZ Sint-Maria? Dat kan via de nieuwe afsprakentool: Mynexuzhealth. Op een kalender in de applicatie zie je meteen wanneer er vrije afspraakmomenten zijn in het AZ Sint-Maria. Met een paar klikken bevestig je jouw consulatie en klaar is de afspraak!

Telefonisch

Je kan onze artsen ook telefonisch contacteren via hun secretariaat. Klik op ons zorgaanbod of een specifieke arts die je wil bereiken.

Hoe bereid ik me voor op een ziekenhuisopname?

Een ziekenhuisverblijf kan een ingrijpende belevenis zijn. Daarom bereid je sommige praktische zaken best een beetje voor om niet voor verrassingen te komen staan.

Lees meer

Kan ik mijn medisch dossier inkijken?

Lang geleden waren medische gegevens enkel terug te vinden in dossiers van ziekenhuizen en huisartsen. Gelukkig ligt die tijd al lang achter ons. Ook jij als patiënt wil deze informatie best inkijken. En dat kan via verschillende platformen. 

Lees meer

Hoeveel kost mijn consultatie of mijn opname in het ziekenhuis?

De kost van een consultatie, een onderzoek of een opname is afhankelijk van heel wat factoren. Praat erover met je arts. Hij kan je informeren over de financiële aspecten van de ingreep of een onderzoek. Het ziekenhuis informeert jou ook zoveel mogelijk over de kosten van jouw verblijf in het ziekenhuis. Indien jouw ziekteverzekering in orde is, wordt trouwens een gedeelte van jouw medische en verblijfskosten terugbetaald.

Lees meer

Zorg het AZ Sint-Maria voor een passende patiënbegeleiding?

Door patiëntenbegeleiding zorgen verschillende diensten voor ondersteuning op verschillende gebieden: psychosociale ondersteuning, praktische begeleiding bij het ontslag en administratieve en financiële begeleiding.

Lees meer

Kan ik mijn afspraak of onderzoek nog annuleren?

Graag doen we op jou een beroep als je door omstandigheden niet naar een afspraak kan komen. Annuleer deze dan zo snel mogelijk! We kunnen het dan zo plannen dat een andere patiënt jouw plaats inneemt. Bedankt voor jouw begrip en medewerking.

Lees meer