02 363 12 11

Financiële info

De kost van een verblijf in het ziekenhuis of in het dagziekenhuis is afhankelijk van meerdere factoren.

Daarbij informeert de arts jou over de financiële aspecten van de ingreep.

Het ziekenhuis informeert jou over de kosten van jouw verblijf in het ziekenhuis.

Indien jouw ziekteverzekering in orde is, wordt het grootste gedeelte van jouw medische en verblijfskosten door het ziekenfonds terugbetaald en is de grootteorde van de factuur afhankelijk van:

  • een persoonlijk aandeel in de ligdagen bij elke opname
  • een opnameforfait dat wettelijk bepaald is. Dit opnameforfait is bedoeld voor o.a. technische verstrekkingen, klinisch-biologische onderzoeken en onderzoeken medische beeldvorming,
  • een persoonlijk aandeel in de honoraria en in de geneesmiddelen,
  • honorariumsupplementen en kamersupplementen in eenpersoonskamers, ongeacht de conventiestatus van de arts, indien de patiënt uitdrukkelijk kiest voor een éénpersoonskamer,
  • materiaalsupplementen,
  • kosten voor diverse diensten en producten die geen strikt medische indicatie hebben en bijgevolg, omdat ze niet door het ziekenfonds vergoed worden, ten laste van de patiënt vallen.

De tarieven van jouw verblijf worden je meegedeeld in de "Opnameverklaring" die je bij jouw opname dient te ondertekenen. Je vindt deze tarieven ook samengevat in het "Infoblad kamer". Er is eveneens een lijst van prijzen voor diverse diensten en producten. Op regelmatige tijdstippen wordt een overzicht van de conventiestatus van de artsen die in het Algemeen ziekenhuis Sint-Maria werkzaam zijn, geactualiseerd.

Je kan elk van deze documenten hieronder raadplegen. Voor een laatste stand van zaken betreffende de conventiestatus van de artsen, verwijzen we je naar de rubriek “Erelonen en conventiestatus” onder “Financiële info”. 

Bestanden