Onze medewerkers aan het woord

Stéphane
Klinisch laboratorium


Stéphane, hoe ervaar je de 'teamspirit' van het klinisch labo?

Er is geen sprake van concurrentie of rivaliteit binnen het team. Dat valt meteen op als je vanuit de privésector komt. De teamleden zijn zeer plichtsbewust en hulpvaardig. Binnen de bestaande hiërarchie is er een zeer open communicatie.

Als je je werkplezier in een score mocht uitdrukken, welke zou dit dan zijn? 

9/10;  ik haal veel voldoening uit het feit dat mijn job erg gevarieerd is. Elke dag is verschillend en vaak ook onvoorspelbaar. Bijvoorbeeld een toestelpanne dwingt je om snel in te grijpen en de juiste beslissingen te nemen. Je hebt veel contact met een uitgebreid netwerk van mensen binnen en buiten het ziekenhuis.

Marijke
Nucleaire geneeskunde

Marijke, waarom zou je je vrienden aanraden om hier te komen werken?

Nieuwe medewerkers worden hier goed opgevangen en begeleid. Je krijgt ook voldoende bijscholingsmogelijkheden en ze geven je ook de kans om door te groeien in je functie met als voorbeeld dat je de kans krijgt om hoofdverpleegkundige of adjunct te worden.

Angélique
Apotheek


Angélique, hoe ervaar jij het werken binnen het team van de apotheek?

Ik was heel vlug geïntegreerd in het enthousiast team, ondanks mijn Frans als moedertaal. Mijn collega’s zijn altijd bereid om mij te helpen indien nodig.

Hoe goed voel jij je binnen je team?

9/10;  ik voel me op mijn plaats in dit team, er is een aangename en familiale sfeer in de apotheek. Mijn leidinggevende en collega's maken altijd tijd vrij voor mij als ik hulp of iets dergelijks nodig heb.

Annick
Schoonmaak

Wat was je eerste indruk van het ziekenhuis?

Het onthaal was fantastisch. Ik kreeg meteen heel veel uitleg, ik word er goed ondersteund. De introductiesessies voor nieuwe medewerkers zijn leerrijk en ik kon met mijn vragen steeds terecht bij mijn diensthoofd.

Waarom is het AZ Sint-Maria een fijne werkplek?

We worden gerespecteerd door iedereen, we dragen tenslotte bij aan de goede hygiëne van het ziekenhuis. Het is fijn om gewaardeerd te worden.

Zou je je vrienden aanraden om hier te komen werken?

Zeker en vast! Alle positieve punten die ik reeds vernoemde, worden aangevuld met een correct salarispakket met een tal van voordelen.

Wendy
Onthaal, opname- en ontslagplanning

Welke score geef je aan je werkplezier?

9/10; de collega’s zijn behulpzaam en springen voor je bij wanneer er zich drukke momenten voordoen. Tussendoor is er ruimte voor een grapje en een lach. Er heerst zich een gemoedelijke sfeer, maar de ernst en professionaliteit is er wanneer nodig is. Er is dan ook een aangename flexibiliteit tussen de collega’s.