Ziekenhuisnetwerk CUROZ

Het ziekenhuisnetwerk CUROZ, dat in januari 2021 officieel werd opgericht door de verschillende partners, ontving eind maart 2021 het formele besluit tot erkenning van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid.

Het ziekenhuisnetwerk CUROZ omvat volgende ziekenhuizen: 

  • A.S.Z. (Aalst – Geraardsbergen – Wetteren)
  • OLV Ziekenhuis (Aalst – Asse – Ninove)
  • AZ Sint-Maria (Halle) 
  • UZ Brussel (Jette)

Met het besluit tot erkenning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kan het ziekenhuisnetwerk CUROZ nu ook formeel uit de startblokken schieten. De samenwerking van de ziekenhuizen past binnen het gezondheidsbeleid van de overheid, waarbij ziekenhuizen worden gevraagd om meer samen te werken en het zorgaanbod beter af te stemmen op de vraag.

Door de samenwerking stemmen we het zorgaanbod beter af op de vraag

Innovatief en kwaliteitsvol ziekenhuisnetwerk

De samenwerking waarborgt toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedere bewoner uit de regio. Bovendien komen we door de schaalgrootte van het netwerk en de hoogtechnologische en innovatieve supraregionale tegemoet aan de actuele en toekomstige noden van de patiënten in onze regio. 

Het netwerk CUROZ biedt onder meer opportuniteiten naar schaalvoordelen en complementariteit. Elk ziekenhuis binnen het netwerk behoudt zijn eigenheid. Op die manier wordt gewerkt aan een complementair, innovatief en kwaliteitsvol ziekenhuisnetwerk waarbij betaalbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor iedereen centraal staat.

 

Naam & logo

Curo betekent letterlijk Ik zorg voor. Kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg binnen de verschillende ziekenhuizen dat is dan ook waar CUROZ voor staat. Het logo vertegenwoordigt het dynamisch karakter van de samenwerking van de vier ziekenhuispartners.