Pediatrie

Pediatrie

Moet je langskomen voor een onderzoek of moet je worden opgenomen? Op onze dienst Pediatrie ben je in goede handen!

Contacteer departement Onderzoeken Pediatrie 02 363 65 35
Locatie departement Onderzoeken Pediatrie Wachtruimte Onderzoeken Pediatrie (Blok A, 1ste verdieping)
Bereikbaarheid secretariaat
MA9u-16u
DI9u-16u
WO9u-16u
DO9u-16u
VR9u-16u
ZAgesloten
ZOgesloten

Vandaag werd jouw zoon of dochter opgenomen op onze dienst Pediatrie.

We proberen de opname zo aangenaam mogelijk te maken voor jou en je kind. 

Hieronder vind je je alvast enkele belangrijke aandachtspunten

  • Jouw kind heeft een polsbandje gekregen bij de opname. Dit zorgt voor een correcte identificatie. Verwijder het niet voor jouw kind opnieuw naar huis gaat. Ben je het verloren? Geef een seintje aan de verpleegkundige.
  • Een van de ouders of een begeleider (+18j) mag 's nachts bij het kind slapen (rooming-in). Voor deze persoon kunnen ook maaltijden besteld worden. 
  • De tweede ouder mag permanent aanwezig zijn tussen 7u en 22u. Dit om de nachtrust van alle kinderen te garanderen. Meer uitleg lees je in onze brochuere.
  • Verlaat je de kamer? Waak erover dat het traliebed veilig gesloten is en eventuele apparatuur (vb hart- en ademhalingsmonitor) correct aangeschakeld is door de verpleegkundige
  • Bij sommige kinderen gelden isolatievoorschriften om overdracht van bacteriën of virussen tegen te gaan. Ligt jouw kind in isolatie, vragen we daarom aan de ouders om tijdens het bezoek in de kamer te blijven.  
  • Bezoekers zijn welkom van 14u tot 15u en van 18u tot 19u. Vergeet niet dat jouw kind ziek. Teveel bezoek kan belastend zijn! Bespreek dit eventueel met de verpleegkundige.