Op verkenning

Op onze Pediatrie zijn er heel veel deuren. Benieuwd wat er te beleven valt en waarvoor je er terecht kan? We leggen het even uit.

De patiëntenkamer

Elke kamer is uitgerust met telefoon- en internetverbinding. Internet is gratis. GSM’s mogen gebruikt worden als er geen medische apparatuur in de kamer staat. Ieder bed beschikt over een tv met afstandsbediening.

Onderzoeken Pediatrie

Hier kan de kinderarts jouw kind onderzoeken. Hier worden ook bloedafnames, huidtesten en andere onderzoeken gedaan. Uiteraard mag je steeds jouw kind vergezellen.

De verpleegpost

Dit is een beetje het hart van onze afdeling. In de verpleegpost wordt meerdere malen per dag ook teambriefing gehouden. Op dat moment worden de behandeling en de toestand van de patiëntjes besproken. 

Gelieve tijdens de briefing enkel te storen in dringende gevallen. Deze vinden plaats:

  • 7.00 u - 7.15 u 
  • 13.30 u - 13.45 u 
  • 15.00 u - 15.15 u 
  • 21.45 u - 22.00 u

De speelzaal

Hier kan je overdag met jouw kind terecht om vrij te spelen. Ook kan er met de spelbegeleidster worden geknutseld, geverfd, gestempeld, … We verwachten wel dat er na het spelen opgeruimd wordt. 

Je mag aan de spelbegeleidster of zorgmedewerkers steeds vragen of ze een spel of speelgoedje willen uitkiezen dat even op de kamer mag blijven.

Enkel kinderen die door besmettingsgevaar op hun kamer moeten blijven, kunnen niet in de speelzaal komen.  Zij kunnen ook wel een spelletje of speelgoedje op de kamer krijgen.

In de speelkamer valt er heel wat te ontdekken! Je vindt er voor elke leeftijd wel een leuk spelletje of wat speelgoed.

De keuken

De maaltijden worden hier opgewarmd door de verpleegkundigen. Er worden dagelijks ook verse fruitpapjes bereid. Je kan de verpleging ook vragen om een maaltijd op te warmen. Een extra microgolf is beschikbaar in de koffie- en theekast

Isolatiekamer

Op de deur van sommige kamers kan je een isolatiefiche vinden. Wij vragen jou en je kind om deze kamers niet te betreden. Op die manier voorkomen we dat ook andere kinderen of bezoekers besmet raken. 

Verblijft jouw kind zelf op zo'n kamer. Hou de deur dan steeds gesloten en blijf met je kind op de kamer. Beperk ook het bezoek van andere mensen. Vraag hen ook om op de kamer te blijven. 

Koffie en thee

Koffie en thee vind je op de gang. Deze is enkel voorzien voor de ouders of de begeleiders van het kind. Wil je liever toch iets fris? Er zijn drankautomaten ter hoogte van de urgentiedienst, in de gang naar het dagziekenhuis en aan het dagziekenhuis zelf.

Bistro & Shop

In de Bistro & Shop van het ziekenhuis kunnen patiënten en bezoekers rustig genieten van een drankje of gebakje. Daarnaast vind je er kranten en tijdschriften, versnaperingen, cadeautjes, pralines, e.d. 

Wil je iets bestellen of reserveren? Dat kan! Een telefoontje naar 02 363 63 58 volstaat. Afrekenen gebeurt altijd met Bancontact.