FAQ Sollicitatietraject

Hoe kan je solliciteren bij AZ Sint-Maria?

Alle sollicitaties verlopen online, via onze jobsite. Daar kan je de job zoeken die je wil en je kandidaat stellen.
Eens je sollicitatiedossier volledig is zullen onze medewerkers van de dienst Werving & selectie jouw kandidatuur dan zien staan in de database.

Heeft het zin een open of spontane sollicitatie aan AZ Sint-Maria te sturen?

Omdat de openstaande vacatures juist die vacatures zijn die ingevuld moeten worden, kan je altijd beter gericht solliciteren. 

Welke vacatures zijn er binnen AZ Sint-Maria?

Het actuele aanbod aan vacatures vind je steeds op onze jobsite.
Het aanbod aan vacatures is altijd actueel. 

Ik heb gesolliciteerd. Wat kan ik nu verwachten en hoe ziet de sollicitatieprocedure bij AZ Sint-Maria er uit?

Alle sollicitaties worden via een vastgelegde procedure behandeld. Hoe deze procedure verloopt, hangt af van de vacature. We hebben onze selectieprocedure zorgvuldig opgesteld want we vinden het belangrijk dat elke kandidaat dezelfde kansen krijgt en dat we de juiste persoon voor de juiste job selecteren.

Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende stappen in het sollicitatieproces:

1/ Jouw sollicitatie

Denk je aan alle selectiecriteria te voldoen? Dan kan je meteen online solliciteren via de button “solliciteer nu” onderaan of rechts boven bij de vacature. Tracht zo volledig mogelijk te zijn en het online formulier correct in te vullen.
Vergeet ook je CV en motivatiebrief niet toe te voegen, zo hebben wij meteen alle nodige gegevens om je kandidatuur te kunnen evalueren.
Uiteraard zijn er vacatures waarvoor we een zekere ervaring vragen, dus vermeld dit ook in je kandidatuur. Houd ook steeds de functie en ons bedrijf in je gedachten wanneer je je motivatiebrief opstelt. 

2/ CV screening

Zodra wij voor een vacature enkele kandidaturen hebben ontvangen, maken wij een selectie op basis van je CV en motivatiebrief. We gaan na of je aan de selectiecriteria voldoet en wat jouw motivatie is om bij ons aan de slag te gaan. Soms gebeurt het dat we zeer specifieke ervaring of een bepaalde opleiding vragen voor een functie. Dit staat dan duidelijk vermeld in de vacature.

Nadat je CV gescreend werd, krijg je van ons ofwel een bericht dat je kandidatuur niet werd weerhouden of krijg je van ons een telefoontje voor verdere kennismaking.

3/ Telefonisch interview

Wanneer we vinden dat je CV voldoet aan de gevraagde criteria, nemen onze collega's van de dienst Werving & Selectie contact op met jou via telefoon.

Tijdens dit korte gesprek peilen we naar je motivatie, je verwachtingen bij de functie en wat je al van ervaring op zak hebt. Dit is een eerste kennismaking, wees dus voorbereid op dit gesprek. Dit wil ook zeggen dat we telkens zullen vragen of we gelegen bellen. Het kan goed zijn dat het moment waarop we contact met jou opnemen even niet goed voor je uitkomt. Dit mag je uiteraard ook melden, dan maken we een nieuwe afspraak. Ook voor jou is het een eerste kennismaking met AZ Sint-Maria, stel ons dus gerust vragen over de job, onze organisatie, …

Na de telefonische screening maken we opnieuw een selectie. Je krijgt van ons ofwel een bericht dat je kandidatuur niet werd weerhouden of we vragen je om deel te nemen aan de volgende stap: het selectiegesprek.

4/ Selectiegesprek 

Op basis van de functieomschrijving en de vooropgestelde competenties, zoeken we naar de perfecte match voor de vacature. Daarom nodigen we jou graag uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we na of je over de juiste attitude en competenties beschikt om de functie op te kunnen nemen. We vinden het niet alleen belangrijk dat je over de juiste kwaliteiten beschikt, maar ook dat je past binnen onze bedrijfscultuur.
Wees dus voorbereid! Zorg dat je goed weet wat de functie inhoudt, dat je meer informatie hebt over ons bedrijf en denk na over relevante ervaring die je hebt opgedaan. Bereid enkele concrete voorbeelden voor die je talenten en sterktes in de verf zetten maar wees ook eerlijk over dat waar je minder goed in bent en wat je nog kan en wil bijleren. Je krijgt ook uitgebreid de kans om ons al jouw vragen te stellen.
De selectiegesprekken gebeuren meestal in aanwezigheid van het diensthoofd of de dienstverantwoordelijke. Hij of zij maakt uiteraard ook graag kennis met jou, gaat na of je over de vooropgestelde competenties beschikt en of je binnen het team past. 

Voor bepaalde functies wordt een tweede selectiegesprek gehouden. Als dit voor de functie waarvoor jij je kandidaat stelt het geval is, zullen onze collega's van de dienst Werving & Selectie jou dit zeker zeggen. Solliciteer je voor een leidinggevende functie, dan wordt het tweede gesprek vaak ook bijgewoond door een directielid.

Na afloop van elk selectiegesprek wordt er een grondige analyse gemaakt van je kandidatuur en een advies geformuleerd. Indien dit advies negatief is, eindigt voor jou het sollicitatietraject. We brengen jou hier uiteraard van op de hoogte.

Word je geselecteerd, dan nemen we verder contact met jou op in verband met je contract en een mogelijke startdatum.