02 363 12 11

Voorbereiding op je opname

Binnenkort word je opgenomen in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria. Op het afgesproken uur word je verwacht in het ziekenhuis.

Hou rekening met deze afspraak en kom op tijd zodat alle eventueel geplande onderzoeken tijdig kunnen gebeuren.

Wanneer je voor een ingreep in dagbehandeling komt, meld je je rechtstreeks aan in het dagziekenhuis (vanuit de hoofdingang de gang rechts volgen).

Voor een klassieke hospitalisatie (heelkundige ingreep of observatie) meld je je aan de inschrijvingsbalie in de hoofdingang aan. Deze is geopend van 7u00 tot 19u30. Na 19u30 uur meld je je aan via de dienst Spoedgevallen.

Om jouw opname goed te kunnen voorbereiden, ga je best op voorhand naar het onthaal van het ziekenhuis om jouw inschrijving voor te bereiden. Je kan jou gedurende de volledige dag aan de inschrijvingsbalie van het onthaal aanmelden en krijgt dan een grondige toelichting bij de praktische kant van jouw opname. Het voordeel van deze voorbereiding is dat je in alle rust alle nodige informatie m.b.t. jouw inschrijving kan bekomen.

De infobalie, eveneens in de hoofdingang, staat in voor de telefooncentrale van het ziekenhuis en is gedurende de week bereikbaar tussen 07u00 en 20u00, op zaterdag vanaf 08u00 tot 20u00 en op zon- en feestdagen van 12u00 tot 20u00.
Je kan er eveneens terecht om informatie over o.a. de artsen die in het ziekenhuis werkzaam zijn, de wet op privacy, kamer- en ereloonsupplementen, diverse onkosten.

Brochure

pdf  Praktische informatie bij een opname in het ziekenhuis