AZ Sint-Maria steunt Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

29 Januari 2023 Actua nieuws

Een maand geen alcohol. Het doet wat met een mens. Het beïnvloedt op een positieve manier je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag. Benieuwd? Sta dan eens een maand stil bij je alcoholgebruik. Het levert alleen maar voordelen op.

Doe mee en voel je alcoholvrij

De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale. Vrij van een kater, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Tournée Minérale

Wie al eerder deelnam, heeft het wellicht ervaren: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Doe dus mee en ontdek zelf de voordelen van een maand zonder alcohol. Ook tijdens de maand zonder alcohol is er trouwens keuze genoeg, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten en de horeca.

Zennevallei, alcoholvrij

Heel wat Minérale-bars en -resto’s zetten weer in op een mooi alcoholvrij aanbod. De stad Halle en de gemeenten Beersel, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw engageren zich ook om Tournée Minérale te promoten bij hun lokale dienstencentra, adviesraden en lokale horeca. Zij krijgen alle nodige informatie over het initiatief en een aantal recepten voor heerlijke mocktails.

Maar ook de artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland, de Eerstelijnszone Zennevallei en het AZ Sint-Maria in Halle voeren uitgebreid campagne om een maand lang geen alcohol te drinken. Want wie een alcoholpauze neemt, voelt zich beter, heeft meer energie en slaapt ook beter. Wie bovendien eenmaal de voordelen heeft geproefd, blijft nadien zijn alcoholgebruik matigen. Dat blijkt uit onderzoek van de De Druglijn en Stichting tegen Kanker.

Bezorg over je alcoholverbruik?

Let op: deelnemen aan ‘Tournée Minérale’ is geen oplossing voor wie problemen ervaart met zijn of haar alcoholgebruik.