Opnieuw meer baby’s geboren in het AZ Sint-Maria Halle

01 Januari 2024 Actua nieuws

689 wondertjes zagen het voorbije jaar het levenslicht in het AZ Sint-Maria in Halle. Dat is een kleine stijging in vergelijking met 2022. Ella, Louise en Leon zijn de populairste voornamen.

In 2023 werden er 350 meisjes (+5,1 % i.v.m. 2022) en 339 jongens (-4,3 % i.v.m. 2022) geboren. In tegenstelling tot 2022 zijn in 2023 opnieuw de meisjes in de meerderheid. Er werden vorig jaar ook opmerkelijk veel tweelingen geboren. 10 om precies te zijn. Doorgaans zijn er dat zo’n vijf. 

Ella & Louise populairste meisjesnamen

Bij de meisjes zijn Ella & Louise de populairste meisjesnamen. Vorig jaar was dat nog Camille maar deze naam is volledig uit de top 3 verdwenen. Emma blijft op twee en ook Liv is helemaal terug.

1   Ella / Louise

2   Emma

3   Liv

 

Leon populairste jongensnaam

Bij de jongens is Leon de populairste jongensnaam. Vorig jaar was dat Eden maar die voornaam heeft aan populariteit moeten inboeten. Noah krijgt zilver en Rafael het brons.

1  Leon

2 Noah

3 Rafael

Vernieuwde Materniteit

Onze Materniteit onderging in 2023 een grondige renovatie. De infrastructuur werd zo zorgvuldig aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten maar ook aan de wensen van de ouders. De nieuwe kamers zijn daardoor ruimer en bieden meer hotelfaciliteiten. Die vernieuwingen maar uiteraard ook het enthousiasme van de medewerkers van de dienst Materniteit verklaren wellicht het stijgend aantal bevallingen.