De vernieuwde materniteit is een feit!

11 September 2023 Actua nieuws

Onze Materniteit onderging het afgelopen jaar een grondige renovatie. De infrastructuur werd zo zorgvuldig aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten en we hebben ook de wensen van de ouders van vandaag omarmd. 

Ruimere kamers

De aanwezigheid van ouders is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van het pasgeboren kind. Daarom hebben we afscheid genomen van de traditionele babybox. In plaats daarvan worden pasgeborenen nu dichtbij hun ouders gewassen, verzorgd, gemeten en gewogen. De nieuwe kamers zijn dus een stuk ruimer en aangenamer dan ooit tevoren. Voor de mama’s die borstvoeding geven, zijn de kamers voorzien van een comfortabele zetel. Ook de papa’s en meemama’s worden niet vergeten, want zij genieten nu van een degelijk bed.

Bovendien werden de kamermuren opgefrist met zachte, neutrale kleuren en bieden de badkamers extra comfort dankzij de nieuwe inloopdouches. Hebben de broertjes en zusjes een tekening gemaakt? Of willen de trotse ouders hun kamer persoonlijk opfleuren met geboortekaartjes en wenskaartjes? Dat kan dankzij de nieuwe magneetmuren! 

Vernieuwde kamer Materniteit

Koala-kamers

De vernieuwde materniteit beschikt over 3 koala-kamers. Hier staat de couveuse op de kamer en worden de vitale functies van het kindje, zoals harttonen en ademhaling, permanent gemonitord door de centrale verpleegpost. Dit betekent dat de mama op dezelfde kamer als haar prematuur kindje kan verblijven waardoor ze zich meer betrokken voelt bij de zorg. 

Mag het kindje uit de couveuse maar wordt het best nog even opgevolgd? Ook hier bieden we een aparte oplossing: rooming-in. De baby verhuist naar een gewone kamer en de mama, die in principe is ontslagen, verblijft bij haar kleintje tot het ook naar huis mag. 

Verloskamers

Ook onze 4 verloskamers krijgen een opfrissingsbeurt. Zo wordt één van de kamers speciaal ingericht in functie van natuurlijke bevallingen, waar mama’s maximaal maximaal worden ondersteund om de contracties zonder epidurale draaglijk te maken. Er hangen bijvoorbeeld touwen om ontspannende schommelbewegingen te maken en er is voldoende ruimte voorzien voor yoga- en relaxatieoefeningen.

We kijken er ontzettend naar huis om toekomstige ouders te mogen verwelkomen in onze vernieuwde materniteit! De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis, en we zijn vastbesloten om deze ervaring zo comfortabel en memorabel mogelijk te maken.