Ook AZ Sint-Maria doet mee aan Tournée Minérale

31 Januari 2024 Actua nieuws

Ook het AZ Sint-Maria Halle doet mee aan Tournée Minérale! Al onze medewerkers, bezoekers en patiënten worden aangemoedigd om een maand lang geen alcohol te drinken. Ook in onze Bistro & Shop wordt de campagne uitgebreid gepromoot. 

Preventiewerking Zennevallei ondersteunt Tournée Minérale

Het is al voor de achtste keer dat de Druglijn oproept om een maand lang geen alcohol te drinken. Een actie die de Preventiewerking Zennevallei zeer graag ondersteunt. En dus nemen ook de Eerstelijnszone Zennevallei, de betrokken gemeenten, de Huisartsenkring Zennevallei, logo Zenneland VZW en AZ Sint-Maria Halle allerlei initiatieven om deze oproep kracht bij te zetten. Want wie een alcoholpauze neemt, voelt zich beter, heeft meer energie en slaapt ook beter. 

Alcohol en je gewicht

Een op de tien deelnemers valt af tijdens Tournée Minérale. Geen of minder alcohol drinken, kan een manier zijn om een gezond gewicht te krijgen of te behouden. Alcohol kan namelijk een van de oorzaken van overgewicht zijn. Denk maar aan de beruchte bierbuik.

Er zijn verschillende redenen waarom je van alcohol kan bijkomen: alcohol bevat veel calorieën, bijna evenveel als puur vet. Bovendien zitten er ook extra ingrediënten in die calorieën bevatten, zoals suikers.

Alcohol en mentaal welzijn

Tv-presentatrice en reportagemaakster Cath Luyten trok de straat op en ging na hoe bewust mensen met hun alcoholgebruik omgaan. Is alcohol drinken een must? Slaap je beter als je alcohol drinkt? Voel je je sexyer als je alcohol gedronken hebt? 

Ontdek ook wat voorbijgangers te zeggen hebben over alcohol en slaap, seks en je algemene gezondheid

Bron: www.tourneeminerale.be