Nog meer kwaliteitszorg door invoering van nieuw elektronisch patiëntendossier

26 Mei 2023 Actua nieuws

Het was alle hens aan dek deze week in het AZ Sint-Maria! Want de eerste afdelingen zijn gestart met een nieuw elektronisch zorgdossier. 

De  voorbije dagen werden alle gegevens in het elektronisch patiëntendossier ingebracht door een uitgebreid team van key-users.

Met een uitgebreid team van key-users en applicatiebeheerders werden de voorbije dagen alle gegevens ingebracht en aangevuld. Dit digitaal dossier heeft een aantal belangrijke voordelen voor iedereen die bij de zorg van een patiënt betrokken is. Digitalisering betekent immers standaardisering, een kleinere kans op fouten en een brede beschikbaarheid van alle informatie die noodzakelijk is voor de beste kwaliteitszorg. 

Meer over Mynexuzhealth

Patiënt moet alles maar 1 keer vertellen

En daar wordt natuurlijk ook de patiënt beter van. Hij moet alles voortaan nog maar één keer vertellen. Want al zijn medische informatie is voortaan op één plek terug te vinden. Bovendien kan de patiënt via de applicatie Mynexuzhealth ook zijn eigen dossier inkijken en vlot een nieuwe afspraak maken bij een arts-specialist. 

Go live voor eerste diensten

Zo’n overstap vraagt ook van onze medewerkers een inspanning. Zo hebben ze de nodige opleidingen gevolgd om zich het beheer van dit systeem eigen te maken. Daarom belonen we elke dienst waar het elektronisch patiëntendossier werd opgestart met een heerlijke donut. 

De voorbije dagen werd het elektronisch zorgdossier al uitgerold op o.a. de diensten Heelkunde, Inwendige geneeskunde, Geriatrie 2, Urgentiedienst en Intensieve Zorgen. Op 20 juni volgen ook de andere diensten. 

Meer weten?