Maak er een fijn en veilig Carnaval Halle van!

08 Maart 2024 Actua nieuws

Dit weekend is het weer zover: drie dagen carnaval Halle! De stad, Halattraction, politie, brandweer, het Rode Kruis en het AZ Sint-Maria Halle maken er samen met de carnavalisten een veilig feest van. We doen daarom ook een beroep op jou. Zorg goed voor mekaar! En zie je iemand in nood? Aarzel niet om hulp in te schakelen. 

In het veiligheidsdorp worden alle feestvierders verzorgd.

Medische hulp nodig?

Kom dan naar het veiligheidsdorp in het Heilig Hart & College (op de hoek van de Vuurkruisenstraat en het Handbooghof). Het Rode Kruis en het AZ Sint-Maria Halle verzorgen er alle feestvierders. Op de drukste momenten is er ook een spoedarts van het ziekenhuis aanwezig. 

  • Kleine verwoningen worden in het veiligheidsdorp verzorgd. Feestvierders met zware verwondingen of een ernstige alcoholintoxicatie worden overgebracht naar de dienst Urgentiegeneeskunde van het AZ Sint-Maria. 
  • Ook in de feestzone zijn er voortdurend hulpverleners op pad, te voet en met ziekenwagens. 
  • Is het ernstig? Aarzel niet om het noodnummer 112 te bellen. 

Elke dag 10 extra mensen

Om alles in goeie banen te leiden zet het AZ Sint-Maria elke 10 dag extra personeelsleden in, waaronder spoedartsen, verpleegkundigen, veiligheidspersoneel en onderhoudspersoneel. Ze staan klaar naast de wachtdoende specialisten. Op die manier komt de reguliere dienstverlening op Urgentiegeneeskunde niet in het gedrang. 

Beter voorkomen dan genezen! 

Graag geven we enkele dankbare feesttips mee. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. En wanneer iedereen veilig feest, voorkomen we ook dat het druk wordt in het veiligheidsdorp of op onze dienst Urgentiegeneeskunde.

  • Het KMI voorspeelt wisselvallig en fris weer, vooral 's nachts. Kleed je warm aan en draag verschillende lagen onder je kostuum voor meer warmte dan één dikke trui of jas. 
  • Let op met alcohol, vooral met sterke drank. De lichaamstemperatuur daalt snel bij koud weer, wat kan leiden tot onderkoeling. 
  • Zorg goed voor elkaar en laat niemand alleen achter. 'Samen uit, samen thuis'
  • Heb je teveel alcohol gedronken? Maak a.u.b. gebruik van het openbaar vervoer en de gratis nachtbussen van De Lijn. Op die manier zorg je voor je eigen en andermans veiligheid. Meer info: dienstregeling van de nachtbussen 
  • Zie je iemand in nood? Bel 112.