Dag tegen Kanker: samen sterker, samen hoopvol

19 Oktober 2023 Actua nieuws

Vandaag kleurt ons ziekenhuis geel, als een symbool van verbondenheid. Want in de strijd tegen kanker sta je nooit alleen. 

Elk bezoeker en elke medewerker krijgt daarom een geel speldje opgeprikt dat de kracht en de hoop symboliseert. 

Donderdagmiddag geeft dokter Marina Debecker een lezing (14u) over hoe we vermoeidheid bij kanker kunnen overwinnen. Na de lezing heffen we het glas op de hoop en de doorzetting voor zij die vechten tegen deze ziekte. Dat doen we met patiënten die regelmatig op bezoek zijn in het AZ Sint-Maria voor hun behandeling. Later deze week volgen er ook nog een aantal yogasessies voor onze patiënten. 

100 km-run KOTK in Halle

Met onze plantjesverkoop in de onthaalzone steunen we de teams van het AZ Sint-Maria die in 2024 in Halle deelnemen aan de 100 km-run van KOTK. Want samen kunnen we een verschil maken.

Ook AZ-teams lopen tegen kanker

In onze onthaalzone kan je ook nog tot 24 oktober kijken naar de tentoonstelling 'Bustehouder'. Hier vertellen 15 krachtige vrouwen hun verhaal over borstkanker. Hun foto's, vastgelegd door Piet Goethals, weerspiegelen hun kijk op het leven en hun vrouw-zijn nadat ze de moeilijke diagnose te horen kregen. 
Zo maken we van deze dag tegen kanker, een dag van verbinding, begrip en hoop.