Breek er je hoofd niet over, draag een fietshelm!

10 April 2024 Actua nieuws

Voor het eerst werd in ons land de Dag van de Fietshelm georganiseerd. Een initiatief dat de medewerkers en arts-specialisten van het AZ Sint-Maria heel graag ondersteunen. Want wist je dat bij 1/4de van de gehospitaliseerde fietsers een schedel- of hersenletsel de belangrijkste verwonding is? Breek er dus je hoofd niet over, draag een fietshelm! Op die manier kunnen we heel wat ellende voorkomen. 

Fietsen is populair en gezond, maar kan helaas ook leiden tot ongelukken. Dus wil de Hersenletsel Liga vzw jong en oud bewust maken van het belang van de fietshelm. “Een fietshelm kan natuurlijk niet elk letsel voorkomen. Maar het dragen van een geschikte fietshelm kan de kans op een ernstig hoofd- en hersenletsel wel met 60% verlagen”, aldus de vzw. 

Je mag blij zijn als je daar levend uit komt (Willem Minten)

In 2007 sloeg het noodlot toe bij Willem Minten. Na een dagje werken werd aangereden op het fietspad. Hij viel met zijn hoofd op een betonnen rand. Als bij wonder overleefde hij het ongeval. Sinds de aanrijding is hij een grote voorvechter van de helmplicht.