Betere beeldkwaliteit en snellere dienstverlening door nieuwe MRI

29 Juni 2023 Actua nieuws

De MRI op de dienst Radiologie in het AZ Sint-Maria werd grondig vernieuwd. Met dit toestel maken we doorsnedefoto’s van het menselijk lichaam. Door de vernieuwing kunnen we voortaan een nog betere beeldkwaliteit afleveren en wordt de duurtijd van het onderzoek gevoelig ingekort. 

Alle technologische onderdelen werden ontmanteld en vernieuwd door de nieuwste MRI-snufjes

MRI heeft grote evolutie afgelegd

Van de oude MRI (wat staat voor Magnetic Resonance Imaging) werd enkel de magnetische cirkel behouden. Dit gevaarte weegt al gauw zo’n 5 ton en verplaats je niet zomaar. Wel werden alle technologische onderdelen ontmanteld en vervangen door de nieuwste MRI-snufjes. Want ook de MRI-scanner heeft de voorbije jaren een grote evolutie afgelegd. 

Bezoek onze dienst Radiologie

Een betere beeldkwaliteit & snellere onderzoeken

  • Deze hoogtechnologische MRI levert een betere beeldkwaliteit af. Meer details en kleinere letsels worden daardoor sneller zichtbaar. 
  • De duurtijd van het MRI-onderzoek wordt korter. We kunnen dus meer patiënten per dag ontvangen en de wachttijd voor een MRI-onderzoek inkorten (ook al was de wachttijd in het verleden relatief kort door de ruime openingsuren). 
  • Door deze investering verbreden we de toepasbaarheid van de MRI. Omdat we meer details opmerken, zal het toestel immers vaker ingeschakeld worden in het zorg- en behandeltraject van de patiënt. Op die manier investeren we in meer kwaliteit en meer patiëntveiligheid. 
  • Nog een leuk weetje! De vernieuwde MRI maakt minder lawaai. De beleving van zo’n onderzoek wordt daardoor een pak aangenamer. 

De plaatsing van de nieuwe MRI nam zo’n 3 weken in beslag. Maar de dienstverlening kwam nooit in het gedrang. Alle onderzoeken werden tijdens de vernieuwingsoperatie uitgevoerd in een tijdelijke MRI die stond opgesteld aan het Daghospitaal. Eind vorige week werden de eerste testen uitgevoerd en sinds deze week is de nieuwe MRI operationeel. 

Een MRI-onderzoek inplannen kan 

  • van 7u tot 21u (van maandag tot vrijdag)
  • van 8u tot 14u30 (op zaterdag en zondag). 
  • altijd op afspraak via 02 363 64 24

Dienst Radiologie

Op de dienst Radiologie sporen we letsels en aandoeningen op door middel van medische beeldvorming.