AZ Sint-Maria verschijnt met 7 teams aan start 100 km-run KOTK

17 Maart 2024 Actua nieuws

Het AZ Sint-Maria verschijnt zondag met maar liefst 7 teams aan de start van de 100 km-run van Kom op tegen Kanker in Halle. De voorbije weken werd er al duchtig getraind, op de voeding gelet maar vooral veel plezier gemaakt. 

De plantjesverkoop in oktober vorig jaar was in mum van tijd uitverkocht.

17.500 euro startgeld

Maandenlang werden in het ziekenhuis tal van activiteiten georganiseerd om het nodige geld in te zamelen voor de 100 km-run. Voor elke ploeg bedraagt het inschrijvingsgeld 2.500 euro. Dus 7 ploegen betekent ook 17.500 euro startgeld.  

Er werden daarom pannenkoeken verkocht. Er was een spaghettizwier. We organiseerden een bewegingsparcours voor kinderen, een kerstmarkt en een plantjesverkoop in onze onthaalzone, binnenkort nog een paasverkoop, … 

Dankzij het enthousiasme en de gulle giften van bezoekers, medewerkers en sympathisanten ziet het ernaar uit dat we het nodige sponsorgeld ook effectief bij elkaar zullen krijgen. 

De opbrengst gaat integraal naar het onderzoek tegen kanker. Dus elke extra sponsoring van onze ploegen, is nog steeds welkom.

We doen het voor onze patiënten

Dat we met zoveel ploegen kunnen starten overtreft al onze verwachtingen. Maar natuurlijk worden we in een ziekenhuis dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van kanker. Door massaal deel te nemen aan deze 100 km-run willen onze medewerkers het onderzoek naar kanker ondersteunen. Op die manier vergroten we op termijn ook de overlevingskansen en de levenskwaliteit van onze patiënten.

Onder meer deze mural, een van de grootste van Europa, werd opgenomen in het parcours van de 100 km-run.

Toeristische hotspots in de kijker

Halle is gaststad voor de 100 km-run waaraan maar liefst 800 teams zullen deelnemen. Het zal dus behoorlijk druk worden in en rond Halle. 

Alle praktische info

Het parcours start en eindigt aan parking De Bres en zet alle Halse toeristische hotspots in de kijker. De lopers passeren onder meer langs Europa’s grootste mural aan het kanaal, de Sint-Martinusbasiliek, Brouwerij Boon en Villa Servais.

De AZ-teams kan je zondag herkennen aan deze T-shirts. Het cijfer geeft aan hoeveel km een loper gaat afwerken.

Supporters hierheen!

Supporters zijn natuurlijk onmisbaar tijdens zo’n sportevenement. Kom jij ook de AZ-teams en alle andere teams aanmoedigen? Want het geklap en het gejuich geven onze teams de nodige energie. Je kan hen aanmoedigen langsheen het parcours of in het supportersdorp aan Brouwerij Boon.

Alvast een welgemeende dankjewel voor jouw enthousiasme en jouw gift!

Alle info voor supporters

foto's: KOTK (c) Digitalclickx