Radiologie

Radiologie

Openingsuren secretariaat

MA7u-21u
DI7u-21u
WO7u-21u
DO7u-21u
VR7u-21u
ZA8u-12u
ZO8u-12u

Wachtruimte locatie

Blok A, gelijkvloers

Op de dienst Radiologie sporen we letsels en aandoeningen op door middel van medische beeldvorming. Daarvoor maken we gebruik van röntgenstralen (RX, CT), geluidsgolven (echografie), radiofrequentiegolven of magnetische resonantie (MR).

We werken met de meest recente hoogtechnologische apparatuur en hebben gespecialiseerde medewerkers. Op die manier kunnen we met een zo laag mogelijke stralingsdosis toch zeer kwalitatieve röntgenopnames maken.

Opgelet! 

Tussen 10.00 uur & 12.00 uur kan het bijzonder druk zijn in het secretariaat. Je kan ons ook jouw contactgegevens doorspelen via ons webformulier. Wij contacteren je dan op een later moment en boeken dan samen jouw afspraak in.

Ben je verhinderd? 

Laat het ons tijdig weten! Op die manier kunnen we jouw vrijgekomen plekje doorspelen aan een andere patiënt. Laat het ons weten viaOpeningsuren

Radiologische onderzoeken 

  • van 8.00 uur tot 16.30 uur (van maandag tot vrijdag). 
  • Kom langs zonder afspraak. Enkel voor röntgenonderzoeken met contrast moet je vooraf een afspraak maken.

MRI-onderzoeken

  • van 7.00 uur tot 21.00 uur (van maandag tot vrijdag)
  • van 8.00 uur tot 14.30 uur (op zaterdag en zondag). 
  • altijd op afspraak. 

Echografie

  • van 8.30 uur en 17.00 uur (van maandag tot vrijdag) 
  • altijd op afspraak

Vanaf 4 december 2023 geen honorariumsupplement meer voor CT- & MRI-onderzoeken tussen 8.00 uur & 18.00 uur

Voor CT & MRI-onderzoeken zal er geen honorariumsupplement meer aangerekend worden wanneer dit plaatsvindt op een werkdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een onderzoek na 18u of tijdens het weekend wordt er naast de wettelijke remgeleden voor het voorgeschreven onderzoek en de eventuele toegediende medicatie-vloeistof wel nog een honorarium aangerekend voor een ambulant onderzoek. De radiologen van het AZ Sint-Maria zijn namelijk gedeconventioneerd. Dit betekent dat je na tussenkomst van het ziekenfonds voor het persoonlijk aandeel (remgeld) ook een honorariumsupplement betaalt. Meer info hierover vind je hieronder.

We zullen daarom tijdens het maken van jouw afspraak duidelijk informeren naar welk tijdstip jouw voorkeur gaat. Wanneer je akkoord gaat met een afspraak ’s avonds na 18u of tijdens het weekend, zullen we je vragen jouw toestemming schriftelijk te bevestigen voorafgaand aan het onderzoek zoals de wet voorschrijft. 

  • Zorg dat je 30 minuten voor je bezoek aanwezig bent
  • Een radiologisch onderzoek kan enkel uitgevoerd worden op voorschrift van je arts. Vergeet dus zeker jouw verwijsbrief niet.
  • Breng ook jouw identiteitskaart mee!

 

Hoe kan je de resultaten raadplegen? 

Je kan de resultaten van jouw onderzoek opvragen via PACSonWEB. Nadat de beelden en het verslag van jouw radiologisch onderzoek op een veilige manier zijn opgeslagen, kan de informatie op elk moment zeer snel geraadpleegd worden. Inloggen kan met de registratiecode die je kreeg na jouw onderzoek.  Binnenkort zal je de beelden ook kunnen bekijken in jouw ziekenhuisapp Mynexuzhealth.