02 363 12 11

Wegwijs op de afdeling pediatrie

De onderzoekskamer

Hier kan de kinderarts uw kind onderzoeken. Hier worden ook bloedafnames, huidtesten en andere onderzoeken gedaan.

De verpleegpost

De verpleegkundigen bewaren er hun materiaal en medicatie. Het is een beetje het hart van onze afdeling. In de verpleegpost gaat ook de teambriefing door: op dat moment worden de behandeling en de toestand van de patiëntjes besproken. Gelieve tijdens de briefing enkel te storen in dringende gevallen.

De speelzaal

Hier kan u overdag met uw kind terecht om vrij te spelen. Ook kan er met de spelbegeleidster worden geknutseld, geverfd, gestempeld,… We verwachten wel dat er na het spelen opgeruimd wordt. Enkel kinderen die door besmettingsgevaar op hun kamer moeten blijven, kunnen hier niet komen. Voor deze kinderen zoekt de spelbegeleidster een spelletje uit voor op de kamer.

De keuken

De maaltijden worden hier opgewarmd door de verpleegkundigen, en er worden dagelijks verse fruitpapjes bereid. U kan de verpleging vragen om een maaltijd op te warmen.

De gemeenschappelijke badkamer

Grotere kinderen die niet in de kamer moeten blijven, kunnen ’s morgens in deze kamer terecht voor een bad of een douche. Ook de bijslaper kan steeds gebruik maken van deze faciliteiten. Gelieve de verpleging te verwittigen dat u van de badkamer gebruik wil maken.

De patiëntenkamers

Elke kamer is uitgerust met telefoon- en internetverbinding. De code voor internet is gratis. U dient deze wel aan te vragen aan het onthaal van het ziekenhuis. GSM’s mogen gebruikt worden als er geen medische apparatuur in de kamer staat. Ieder bed beschikt over een TV met bediening aan het oproepsysteem.

Isolatiekamer

Op de deur van sommige kamers kan u een isolatiefiche vinden. Wij vragen u en uw kind deze kamers niet te betreden, tenzij uw kind verblijft op deze kamer. Gelieve de deur steeds gesloten te houden en met uw kind op de kamer te blijven!

Koffie en thee

Koffie en thee vindt u op de gang t.o.v. de ingang (enkel voor begeleiders). De familie kan terecht in de Bistro (blok B verdieping -1) van 9u00 tot 19u30 en in het weekend van 13u30 tot 19u30. Voorts zijn er drankautomaten ter hoogte van de spoedgevallendienst, in de gang naar het dagziekenhuis en aan het dagziekenhuis zelf. De shop van het ziekenhuis waar u bloemen, pralines, tijdschriften en kranten, cadeautjes, e.d. vindt, is dagelijks geopend van 10u30 tot 19u30 en in het weekend van 13u30 tot 19u30.

Datum laatste aanpassing: 01.04.2022 - Communicatiedienst i.s.m. Dienst Pediatrie