Logopedie

Logopedie

logopediesintmariahalle@gmail.com.

Maak een online afspraak

Wachtruimte locatie

Wachtruimte 12 (Blok D, 2de verdiep)

Onze dienst Logopedie richt zich op het screenen, het diagnosticeren en/of revalideren van communicatie- en slikproblemen bij de gehospitaliseerde patiënten op aanvraag van de behandelende arts. Onder communicatie verstaan we alles wat te maken heeft met het begrip en de productie van gesproken en geschreven taal, alsook de ondersteunde communicatie.  Bij slikproblemen geven we advies over voedingsinname, gaande van consistentieaanpassing tot het aanleren van slikmanoeuvres. 

De logopedist kan worden gevraagd bij verschillende problematieken bijvoorbeeld na een hersenbloeding, bij een degeneratieve aandoening zoals de Ziekte van Parkinson of bij oncologische problemen enzovoort.

We leggen de focus op de individuele therapie met de patiënt. We hanteren hiervoor evidenced-based methodes. Naast de behandeling en het advies aan de patiënt begeleiden we eveneens de familie en de omgeving. Dit hele therapeutische proces gebeurt steeds in multidisciplinair overleg. 

Hoeveel kost de tussenkomst van een logopedist?

Wanneer een patiënt logopedie nodig heeft, is deze kost voor de volgende afdelingen vervat in de ligprijs: G = dienst geriatrie, Sp = revalidatie, PAAZ = psychiatrische afdeling. Op de andere diensten wordt er gewerkt via de ‘nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen’.

Ambulante consultatie

Je kan in ons ziekenhuis ook terecht bij een logopedist tijdens een ambulante consultatie:

  • volwassenen met communicatie- en/ of slikproblemen
  • baby's en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen

Praktisch

  • elke woensdag van 13.00 uur tot 18.00 uur

Maak kennis met het team

Stefanie Verstockt

Stefanie studeerde in 2008 af aan de Arteveldehogeschool in Gent als bachelor in de logopedische wetenschappen. Na 7 jaar zelfstandig te zijn in zowel groepspraktijken als haar eigen praktijk in Herzele, startte zij in 2015 halftijds als logopediste in een woon- en zorgcentrum. Doordat Stefanie meteen gebeten was om te werken in de ouderenzorg, wilde zij zich hier verder in specialiseren. In 2019 rondde zij de opleiding tot referentiepersoon dementie met succes af.

Inge Beeckmans

Inge studeerde in 2006 af aan de Universiteit Gent als licentiaat in de logopedische en audiologische wetenschappen. Voorts volgde ze een postacademische opleiding met betrekking tot stemstoornissen en stotteren. Als bijkomende specialisaties volgde ze de PROMT-opleiding voor personen met spraakontwikkelingsstoornissen en apraxie én de opleiding voor eet- en drinkbegeleiding bij jonge kinderen. De afgelopen jaren volgde Inge reeds meerdere vormingsdagen met betrekking tot afasie, dysartrie en dysfagie. Ze behaalde eveneens het certificaat aan de Hogeschool van Utrecht tot het afnemen van DDS en DMSS voor personen met eet- en slikstoornissen.

Laura De Ryck


In 2012 behaalde Laura haar diploma 'master in de logopedische wetenschappen' aan de Universiteit Gent. Ze bouwde vervolgens ervaring op als zelfstandig logopediste in een woonzorgcentrum en in groepspraktijken. Tussen 2015 en 2022 leidde ze haar eigen groepspraktijk, waar ze zich specialiseerde in spraak- en taalontwikkelingsstoornissen. Momenteel zet ze met veel enthousiasme haar werk voort in haar privépraktijk in Pepingen, gecombineerd met haar inzet in het AZ Halle. Laura behandelt diverse problematieken, waaronder neurogene stoornissen, articulatiestoornissen, taalstoornissen en leerstoornissen.