02 363 12 11

Obesiless: ons Obesitas-programma!

Naast dieetbegeleiding en psychologische ondersteuning, is fysieke training een cruciaal element in de behandeling van obesitas. Om u hierin te ondersteunen bieden we een bewegingsprogramma OBESILESS aan onder leiding van onze kinesitherapeuten. Hierin wordt u zowel individueel begeleid in dit oefenprogramma alsook ondersteund in het uitbouwen van een actievere levensstijl.

2 maal per week, gedurende 120 minuten wordt hiervoor een sessie met een groep lotgenoten georganiseerd die zowel zal bestaan uit cardio- & krachttraining. Deze oefeningen zullen we starten aan een lage intensiteit maar zullen we gradueel gaan opbouwen. Hierdoor zal u na enkele sessies reeds een verschil in uw conditie en kracht opmerken.

Uiteraard worden deze steeds aan uw niveau aangepast en wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijk klachten die u heeft en uw medische voorgeschiedenis. Om deze goed in te schatten gaat u voor de aanvang van de kinesitherapie langs bij een arts van de fysische geneeskunde. Zij bekijken samen met de testen op dienst Cardiologie op welke manier we u het beste kunnen laten trainen.

Praktische informatie:

  • Wanneer: 2 maal per week traint u gedurende 120 minuten.

  • Duur bewegingsprogramma: 16 weken

  • Wanneer starten: U kan starten wanneer u de noodzakelijke consultaties achter de rug heeft. Indien u een chirurgische ingreep onderging kan u ten vroegste 6 weken later starten met dit programma.

  • Waar: Dienst Fysiotherapie in Blok D (2e verdieping)

Kinesitherapie: wachtzaal 12

  • Kostprijs: Uw ziekenfonds komt voor een zeer groot stuk tussen in deze kosten. U betaalt zelf enkel het remgeld (ongeveer 6 euro per sessie)
  • Praktisch: Neem sportieve kledij mee. U kan uw spullen veilig opbergen in lockers.

Contacteer ons:

Voor meer informatie over het Obesliless-programma:

Meer info:

Leest u deze folder nog eens graag na? Klik hier voor één van onze brochures.

Lees ook:

Multidisciplinaire aanpak van overgewicht en obesitas in het AZ Sint-Maria