02 363 12 11

Handrevalidatie

Na een operatie aan de hand of pols is het van essentieel belang om de juiste én op maat gemaakte therapie te volgen. De handtherapeut werkt hierbij intensief samen met de handchirurg. Er vindt op regelmatige basis overleg plaats tussen de handchirurg, de handtherapeut en de patiënt om een optimale (postoperatieve) behandeling te kunnen waarborgen.

> Consultaties in het ziekenhuis op maandag en donderdag en vrijdag (wachtruimte 9, Blok B gelijkvloers)
De handtherapeut consulteert drie keer per week samen met Dr. Arashvand, hand- en poslchirurg. Er vindt zo nodig nauwkeurig overleg plaats om de optimale behandeling te kunnen waarborgen.

 > Enkel op afspraak:  0494 65 59 16 of  handpolstherapie@gmail.com

Maaike van der Hoeven (Master of Science in de Handtherapie) heeft haar opleiding tot kinesitherapeut gevolgd aan de Hogeschool van Rotterdam en heeft zich daarna verder gespecialiseerd in de behandeling van hand en pols door uitgebreide nascholing. Klinische ervaring heeft zij opgedaan in verschillende hand- en polscentra in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2016 is zij werkzaam als handtherapeut in België. Zowel in Nederland als België is zij geregistreerd als Certified Hand Therapist en is zij lid van de Nederlandse vereniging voor Handtherapie en de Belgian Hand Therapists (www.belgianhandtherapists.be). Tevens is zij docent en ondersteunend coördinator voor de opleiding handtherapie aan het UZ Gent.

De behandelingen en adviezen van de handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar zijn altijd gericht op specifieke problemen.

Denk hierbij aan:

  • Behandeling van chirurgisch of conservatief behandelde hand- en polstrauma zoals bijvoorbeeld fracturen, (buig en strek) peesletsels, zenuwletsels, weke delen trauma, therapie na traumatische amputaties en re- implantaties en reconstructies van vingers
  • Behandeling van conservatieve en operatieve (na) behandeling van arthrose van de pols, duimbasis en vingers, polsinstabiliteit, zenuw compressie syndromen (vb. carpaal tunnel syndroom) en contracturen (vb. M. Dupuytren)
  • Wondverzorging en oedeembehandeling
  • Herstel van beweeglijkheid en kracht
  • Ergonomische adviezen
  • Arbeidsreïntegratie

 

Datum laatste aanpassing: 07.07.2021 - Communicatiedienst i.s.m. Dienst Kinesitherapie en Ergotherapie