02 363 12 11

Kinesitherapie en ergotherapie tijdens uw verblijf

Kinesitherapie

fysio (10)Kinesitherapie tijdens uw verblijf kan nodig zijn om u na een acuut probleem snel weer op de been te helpen en u zo te ondersteunen in uw herstel. In beweging blijven is namelijk een zeer belangrijke component van uw herstel en noodzakelijk om op een veilige manier in ontslag te kunnen gaan.

fysio (8)

Daarnaast kunnen kinesitherapeuten ook advies en oefeningen geven na een heelkundige ingreep, zoals bijvoorbeeld het plaatsten van een knieprothese, heupprothese… Elke dag komt een kinesitherapeut bij u langs om reeds tijdens uw ziekenhuisopname de revalidatie te starten. Ook staan zij klaar voor uw vragen met betrekking tot hulpmiddelen en de verdere revalidatie.

fysio (9)Een kinesitherapeut helpt u met gepaste oefeningen en begeleiding.

Onze folders geven u alvast enkele oefeningen mee.

fysio (16)Ook bij een opname voor chronisch klachten of een opname op dienst intensieve zorgen, kan u rekenen op ons team aan kinesitherapeuten.Door een brede waaier aan therapieën kunnen zij samen met de arts en het multidisciplinair team bespreken waar u juist nood aan heeft: respiratoire kinesitherapie, actieve oefeningen, neurologische revalidatie, gangrevalidatie, ...

fysio (11)Alle bovenstaande behandelingen worden steeds gestart op voorschrift van uw behandelend arts. Op de revalidatiediensten is kinesitherapie en ergotherapie een standaard deel van uw zorgen op de afdeling (zie verder).
Ergotherapie

fysio (14)Ook ergotherapeuten kunnen u ondersteunen in uw herstel tijdens uw opname. 

Zij zorgen er mee voor dat u actief blijft tijdens uw opname, praktisch tips meekrijgt na een chirurgische ingreep, vlot met hulpmiddelen kan werken en dat u uw dagelijkse activiteiten kunt verderzetten. 

fysio (3)

Dit alles zorgt voor een sneller herstel en maakt dat u zich zekerder voelt op het moment van uw ontslag. Voornamelijk geven zij een antwoord op al uw vragen om op een veilige manier opnieuw naar huis te gaan. Ook omtrent valpreventie zijn zij het ideale aanspreekpunt.

fysio (2)

Ook nemen zij bepaalde testen af die mee helpen in het stellen van een diagnose rond cognitie en zelfredzaamheid. Zij geven ook advies mee voor thuis om uw woonsituatie aan te passen of hulpmiddelen te voorzien. 

Afhankelijk van de dienst waarop u gehospitaliseerd bent en uw behandelende arts, krijgt u op geregelde tijdstippen ergotherapie.

Therapie op de revalidatieafdeling

Door te verblijven op onze revalidatieafdeling heeft u verder de tijd om te revalideren tot u klaar bent naar huis/zorginstelling te gaan. Elke weekdag krijgt u kinesitherapie én ergotherapie. 

Meer info:

 fysio (17)Locomotorische revalidatie

 

Datum laatste aanpassing: 29.07.2022 - Communicatiedienst i.s.m. Dienst Kinesitherapie en Ergotherapie