02 363 12 11

Obesiless: ons Obesitas-programma!

Naast dieetbegeleiding en psychologische ondersteuning, is fysieke training een cruciaal element in de behandeling van obesitas. Om u hierin te ondersteunen bieden we een bewegingsprogramma OBESILESS aan onder leiding van onze kinesitherapeuten. Hierin wordt u zowel individueel begeleid in dit oefenprogramma alsook ondersteund in het uitbouwen van een actievere levensstijl.

2 maal per week, gedurende 90 minuten wordt hiervoor een sessie met een groep lotgenoten georganiseerd die zowel zal bestaan uit cardiotraining, krachttraining en matoefeningen. Deze oefeningen zullen we starten aan een lage intensiteit maar zullen we gradueel gaan opbouwen. Hierdoor zal u na enkele sessies reeds een verschil in uw conditie en kracht opmerken.

Uiteraard worden deze steeds aan uw niveau aangepast en wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijk klachten die u heeft en uw medische voorgeschiedenis. Om deze goed in te schatten gaat u 2 weken voor de aanvang van de kinesitherapie langs bij een arts van de fysische geneeskunde. Zij bekijken samen met de testen op dienst cardiologie op welke manier we u het beste kunnen laten trainen.

Praktische informatie:

  • Wanneer: 2 maal per week traint u gedurende 90 minuten.

  • Duur bewegingsprogramma: 30 weken

  • Wanneer starten: Indien u een chirurgische ingreep onderging kan u na 4 weken langsgaan bij de artsen van de dienst fysiotherapie. Starten met de kinesitherapie kan 6 weken na de ingreep. Indien u geen ingreep onderging, kan u starten wanneer de noodzakelijke consultaties achter de rug heeft.

  • Afspraak: maken van een afspraak voor de consultatie bij de arts van fysische geneeskunde alsook voor dienst kinesitherapie kan op het nummer: 02 363 61 54. Of door langs te komen op dienst fysiotherapie.

  • Waar: Dienst fysiotherapie bevindt zich in Blok D (2e verdieping)

  • Kostprijs: Uw ziekenfonds komt voor een zeer groot stuk tussen in deze kosten. U betaalt zelf enkel het remgeld (ongeveer 6 euro per sessie).

  • Praktisch: Neem sportieve kledij mee. U kan uw spullen veilig opbergen in lockers.

Voor meer informatie neemt u contact op met de obesitascoördinator (Nathalie Nys: 02 363 62 37) of met het diensthoofd van dienst kinesitherapie (Anneleen van Bulck: 02 363 64 37).

Leest u deze info graag nog eens na, dan kan u via deze link de brochure vinden.