02 363 12 11

Praktische info

De consultaties

Partners van zwangere patiënten mogen meekomen tijdens de consultaties. In het gehele ziekenhuis is het verplicht om een mondmasker te dragen. Deze regels zijn dus ook geldig voor elke consultatie op gynaecologie, alsook bij opname wordt gevraagd dat u en uw partner een mondmasker dragen.

Bevalling/ keizersnede

De partner mag aanwezig zijn tijdens de bevalling of keizersnede. Indien de moeder covid-positief is, dient de partner zich ook te laten testen. Wanneer blijkt dat de partner positief is, mag hij/zij niet bij de bevalling aanwezig zijn.

Wanneer COVID- wisser laten afnemen?

Alle patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, worden gescreend met een neuswisser. Dit om na te gaan of u drager bent van het coronavirus.

  • U komt voor een geplande opname (keizersnede, inleiding, cerclage)

Uw opname is 2 of meer dagen op voorhand gepland?

U wordt enkele dagen voor uw opname gebeld om een afspraak te maken voor het afnemen van een wisser. Deze wisser wordt 2 dagen voor uw opname afgenomen zodat resultaat bekend is bij uw opname. Bij een positieve wisser (wat betekent dat u besmet bent met het coronavirus) wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

  • U komt voor een ongeplande opname

Bij een ongeplande opname wordt, op het moment van opname, een neuswisser afgenomen. De vroedvrouw gaat vervolgens samen met u na of er mogelijks tekenen zijn van een besmetting. Mocht u een van de symptomen hebben wordt u als positief beschouwd tot het resultaat van de wisser bekend is.

 Bezoek

  • Enkel de partner mag doorlopend langskomen, max. 2 andere bezoekers mogen gelijktijdig komen tijdens de bezoekuren.
    De partner mag, indien hij/ zij zich heeft laten testen en het resultaat was negatief, op de kamer blijven slapen.
  • Op de dienst neonatologie mogen beide ouders onbeperkt op bezoek komen. Geen ander bezoek toegestaan. Ook geen broers of zussen toegelaten.