02 363 12 11

Algemene en Abdominale heelkunde

De dienst abdominale en algemene heelkunde behandelt hoofdzakelijk patiënten met aandoeningen van de buik (abdomen).

  • Goedaardige en kwaadaardige maag- en darmingrepen.
  • Aandoeningen van galblaas en lever.
  • Buikwandproblemen zoals navel- en liesbreuken.
  • Patiënten met bekkenbodemproblemen worden opgevangen in samenwerking met de urologen en gynaecologen.
  • Proctologie: aandoeningen van de aars zoals aambeien en fissuren, dit zowel conservatief als heelkundig.
  • Daarnaast worden er ook nog kleine heelkundige ingrepen onder lokale verdoving verricht zoals het verwijderen van vetbolletjes en huidvlekjes, evenals het plaatsen van port-à-cath systemen voor het toedienen van chemotherapie.

ERAS-zorgplan

Wij streven er steeds naar om hoogkwalitatieve zorg te leveren waarbij onze patiënten centraal staan. Voor patiënten die colonchirurgie zullen ondergaan, hebben wij een zorgplan uitgewerkt dat gebaseerd is op de principes van ERAS. ERAS is de afkorting van de Engelse term "Enhanced Recovery After Surgery", oftewel "verbeterd herstel na chirurgie".

Een ERAS programma is een kwaliteitsprogramma rondom een operatie, waarin alle factoren zijn samengebracht die een positieve invloed hebben op het herstel na de operatie. Het betreffen factoren voor, tijdens en na de ingreep, startende vanop de eerste consultatie tot ontslag uit het ziekenhuis. Door als multidisciplinair medisch én paramedisch team samen te werken, kunnen we streven naar een vlotter en ook sneller herstel, waarbij ook de patiënt actief betrokken wordt. Dit alles is mogelijk zonder verhoogd risico’s op complicaties, in tegendeel!

Obesitas-zorgpad

De chirurgen behoren tot het chirurgisch team van de Obesitaskliniek die een behandeling op maat aanbiedt voor de zwaarlijvige patienten zowel via een conservatief pad als via een chirurgische behandeling.

De optimale behandeloptie voor de patiënt wordt steeds in overleg gekozen met het multidisciplinair team van de Obsitaskliniek, de huisarts én de patiënt.  Het multidisciplinair team bestaat naast de chirurgen uit de endocrinologen, diëtiste, psychologe en de artsen van de dienst fysische geneeskunde.

Contacteer ons

Klik rechts op één van onze artsen voor

  • een overzicht van de consultatiemogelijkheden
  • een concrete afspraak
  • alle contactgegevens
  • bijkomende informatie

UD dr. Kempeneers

Datum laatste aanpassing: 09.01.2023 - Communicatiedienst i.s.m. Medisch diensthoofd Algemene en Abdominale heelkunde