02 363 12 11

Praktisch

Vandaag werd uw zoon of dochter opgenomen op de afdeling pediatrie.

We hopen dat we de opname zo aangenaam mogelijk kunnen maken voor u en uw kind. Om het verblijf zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben wij hier alvast wat praktische informatie verzameld.

Alvast enkele aandachtspunten:

  • Uw kind heeft een polsbandje gekregen bij de opname. Dit zorgt voor een correcte identificatie. Verwijder het niet voor uw kind terug naar huis gaat, geef een seintje aan de verpleegkundige mocht uw kind het verloren hebben. 
  • Eén ouder of begeleider (+18j) mag bij het kind blijven slapen (rooming-in). Voor deze ene persoon kunnen ook maaltijden besteld worden. De tweede ouder mag permanent aanwezig zijn tussen 7u00 en 22u00. Dit om de nachtrust van alle kinderen te garanderen. Meer uitleg volgt verder in de brochure. 
  • Telkens u de kamer verlaat, is het zeer belangrijk dat: - het traliebed veilig gesloten is - eventuele apparatuur (vb hart- en ademhalingsmonitor) correct aangeschakeld is door de verpleegkundige
  • Bij sommige kinderen gelden isolatievoorschriften om overdracht van besmettelijke ziekten tegen te gaan. Ligt uw kind in isolatie dan dient u in de kamer te blijven (zie info brochure).
  • Bezoekers zijn welkom van 14u00 tot 16u00 en van 18u00 tot 20u00. Vergeet niet dat uw kind ziek is en teveel bezoek belastend kan zijn! Bespreek dit eventueel met de verpleegkundige.
  • Opgelet: de dienst Pediatrie bevindt zich omwille van verbouwingen tijdelijk in blok C op de eerste verdieping.

Datum laatste aanpassing: 22.06.2022 - Communicatiedienst i.s.m. dienst Pediatrie