02 363 12 11

Heb je consultatie in het ziekenhuis? Kom bij voorkeur alleen

17 januari 2022

Onthaalruimte AZ Sint-Maria (c) Geert Vanhassel kom alleenHeb je eerstdaags een afspraak in het ziekenhuis? Kom bij voorkeur alleen tenzij begeleiding noodzakelijk is. Ook kleine kinderen kunnen niet mee op consultatie. Zorg vooraf voor de nodige opvang. Op die manier beperken we het aantal bezoekers en contacten bij de diensten, artsen en wachtruimten en zorgen we voor een veilige ziekenhuisomgeving.

Afspraken gaan door!

De bezoekregeling in het AZ Sint-Maria is omwille van de stijgende coronacijfers voorlopig zeer beperkt. Zo is er enkel bezoek toegelaten op de diensten materniteit, pediatrie, palliatieve zorgen en bij patiënten in een levenseindefase.

Maar voor de consultaties verandert er voorlopig niets.  Zolang je niet gecontacteerd wordt, mag je er vanuit gaan dat je afspraak voor onderzoek, consultatie of opname gewoon doorgaat.

  • Kom bij voorkeur alleen naar je afspraak. Zo beperken we het aantal bezoekers en het aantal contacten in ons ziekenhuis.
  • Wanneer je hulp nodig hebt (fysiek of geestelijk), is een begeleider uiteraard toegestaan. Dit kan iemand uit je gezin of uit je vaste omgeving zijn.  Aan alle andere begeleiders vragen we om buiten of in de auto te wachten.
  • Ook kleine kinderen kunnen niet mee op consultatie. Zorg vooraf voor kinderopvang. Op die manier voorkomen we dat het druk wordt bij de arts of in de wachtruimte.
  • Draag correct je mondmasker. Draag bij voorkeur een FFP2-masker, het zorgt  voor de meest optimale bescherming.
  • Ontsmet je handen bij aankomst en vertrek
  • Bewaar overal 1,5 m afstand.
  • Heb je koorts of andere symptomen van infectieuze aard: contacteer je arts of het secrteriaat en plan een nieuwe afspraak in.
Terug naar overzicht

Datum laatste aanpassing: 17.01.2022 - Communicatiedienst i.s.m. Geert Vanhassel