02 363 12 11

AZ Sint-Maria vs. Corona - opstart pre-triagecentrum aan AZ Sint-Maria

23 maart 2020

Pre-triagecentrum in Halle wordt dinsdag opgestart

cIMG_0770Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan.

Aan het AZ Sint-Maria wordt momenteel met enkele containers zo’n pre-triagecentrum ingericht. Dit centrum zal morgen, dinsdag 24 maart, al operationeel zijn. 

In een pre-triagecentrum worden zieken klinisch onderzocht door huisartsen of pediaters. Dit onderzoek kan enkel plaatsvinden nadat uw huisarts of pediater er een afspraak maakt voor u. Op basis van dat onderzoek worden mensen doorverwezen naar de spoedafdeling of wordt er bepaald dat ze opnieuw naar huis kunnen met de nodige voorzorgsmaatregelen en/of behandeling.

Het pre-triagecentrum zorgt ervoor dat er minder besmettingsgevaar is tussen patiënten alsook om de werkdruk van de spoedgevallendienst en de huisartsen onder controle te houden.

cIMG_0762

De regel blijft dat je eerst telefonisch contact moet opnemen met je huisarts of pediater wanneer jij of je kindje ziek zijn. Hij/zij zal beslissen of een klinisch fysiek onderzoek nodig is en zal u een afspraak geven in het pre-triagecentrum aan het ziekenhuis van Halle.
Ga dus in geen geval op eigen initiatief naar dit triagecentrum, u zal er geweigerd worden.

 

Kort samengevat, voor mogelijke covid-besmette patiënten:

  • Ga NIET zelf naar de huisarts/pediater! Contacteer hem/haar telefonisch.
  • Ga NIET zelf naar de spoedafdeling!
  • Ga NIET naar een triagepunt zonder doorverwijzing van de huisarts!

 

 

Bestanden

Terug naar overzicht

Datum laatste aanpassing: 23.03.2020 - Communicatiedienst i.s.m. directieteam